Tak ukryłam aparat przez synkiem, że myślałam, że zgubiliśmy go podczas warsztatów jogi:) Dlatego kilka kolejnych przepisów będzie bez zdjęć potraw, ale i tak zachęcam do testowania:)

Składniki:

zmielić w blenderze: większy kawałek imbiru, łyżka orzeszków pinii, niecała łyżka rodzynek, 1/2 papryki czerwonej bez skóry, 1 łyżka liści curry

2 małe marchewki – pokrojona w kosteczkę

1/4 bakłażana większego – pokrojony w kosteczkę

około 1/2 filiżanki wrzątku

olej z pestek winogron

Porcje: 2-3 mniejsze porcje

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzać olej. Dodać pastę paprykową, ciągle mieszając smażyć ją około 20-30 sekund. Następnie wrzucić marchewkę, delikatnie wymieszać ją z pastą, przykryć i dusić około 5 minut. Dodać bakłażana oraz wrzątek. Wymieszać, przykryć i dusić, aż warzywa (marchewka) będą miękkie. Na końcu dodać sól, odrobinę pieprzu. Warzywa fajnie komponują się z dzikim ryżem.

Właściwości: Potrawa słodka, zrównoważona pod względem gorący- zimny.