Składniki:
4-5 buraków
2 łyżki masła lub 3-4 łyżki ghee (ilość tłuszczu zależna od upodobań, ale też nie za mało, żeby buraczki się nie przypaliły)
cytryna oraz cukier (ja daję na oko, żeby były słodkie i delikatnie kwaśne)

Porcja: dla 3 -4 osób

Przygotowanie:

Buraki umyć i ugotować, odcedzić i wystudzić. Następnie obrać i zetrzeć na cieniutkiej tarce lub użyć malaksera. W garnku roztopić masło i wrzucić buraczki cały czas mieszając, żeby się nie przypaliły. Następnie dodać cukru, cytryny i wymieszać. Smażyć około 10 min.

Ja osobiście nie robię do tego żadnej zasmażki, bo to całkiem zmienia smak.

Zapisz się na mój newsletter o jodze i aujrwedzie, którym wysyłam ciekawe materiały i informacje o moich inicjatywach. Bądźmy w kontakcie!

Pełną politykę prywatności Pracowni Jogi Macieja Wieloboba, która jest administratorem danych, przeczytasz tutaj.

You have Successfully Subscribed!