Składniki:

Ciasto: naleśnikowe, wg własnego upodobania ‚D

Farsz:

2 pęczki szpinaku – płuczemy i szarpiemy na małe kawałeczki

2/3 fety – aby naleśniki były lżejsze, zamiast fety można dodać ok. 2/3 kostki białego sera

filiżanka drobno pokrojonych orzechów włoskich
oliwa

1/3 łyżeczki asafetydy

sól do smaku – tylko w przypadku białego sera

Porcje: farszu wystarczyło na ok. 8 naleśników

szpinak

szpinak

Przygotowanie:

No cóż … rozgrzewamy oliwę, dodajemy asafetydę. Następnie dodajemy wcześniej poszarpany szpinak, przykrywamy i dusimy na małym ogniu. Kiedy szpinak będzie gotowy (miękki), dodajemy fety i lekko mieszamy. Ściągamy z ognia, dodajemy orzechy, ponownie mieszamy i tak przygotowanym farszem wypełniamy wcześniej przygotowane naleśniki.

Zapisz się na mój newsletter o jodze i aujrwedzie. Zero spamu!

You have Successfully Subscribed!