Przepis na pastę z ciecierzycy/ cieciorki/ grochu włoskiego.

Składniki:

200 g cieciorki – namoczyć na noc i ugotować do całkowitej miękkości

100 g sezamu – zmielonego i wymieszanego z oliwą z oliwek. Powstała pasta powinna być dość rzadka, ale bez przesady

sok z 1 niecałej cytryny – sami sprawdzicie ile Wam potrzeba. Ma być lekko wyczuwalna

2 malutkie ząbki czosnku lub jeden średniej wielkości – przeciśnięte przez praskę

sól i pieprz do smaku.

hummus

hummus

Przygotowanie:

Całość zmiksować, następnie smakować:D Przyznacie, że przepis dosyć prosty’)

Właściwości: jak by na to nie patrzeć, cieciorka jest najcięższa ze wszystkich strączkowych. Hummus zwiększa właściwości ziemi (ciężki), sól i kwas z cytryny równoważą suchość strączków.

Zapisz się na mój newsletter o jodze i aujrwedzie. Zero spamu!

You have Successfully Subscribed!